Pogoji Poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

1.Področje uporabe

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Ketea Equestrian (v nadaljevanju Pogoji) obravnavajo delovanje spletne trgovine na spletni strani za fizične osebe  www.ketea.eu  in veljajo za vse pogodbe, ki nastanejo med Ketea d.o.o. in kupci preko naše spletne trgovine. Pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine veljajo od 1.3.2019

2. Pogodbeni partnerji, storitve za stranke
Kupoprodajne pogodbe se sklepajo z Ketea d.o.o. Več informacij o nas, najdete pod rubriko O Nas?. Glede odprtih vprašanj, reklamacij ali pripomb nam pišite na: info@ketea.eu .

3. Sklenitev pogodbe
Predstavitev izdelkov v naši spletni trgovini ni zakonsko pogojena ponudba, temveč gre tukaj za spletni katalog naše ponudbe. S klikom na mesto za naročila podate obvezujočo naročilo za izdelke, ki se nahajajo v vaši nakupovalni košarici. Potrdilo prejema vašega naročila poteka istočasno s potrdilom naročila na vaš elektronski naslov neposredno po oddaji naročila. S potrdilom o naročilu je prišlo tudi do kupne pogodbe.
Do kupne pogodbe pri načinu plačila s kreditno kartico pride šele, ko je uspešno izvršena bremenitev računa vaše kreditne kartice.
Do kupne pogodbe pri načinu plačila preko bančnega računa pride šele, ko prejmemo vaš znesek na naš bančni račun.
Do kupne pogodbe pri načinu plačila preko Paypal-a pride šele, ko prejmemo potrdilo za uspešno nakazilo denarja pri ponudniku storitev za plačila.

4. Stroški dostave
K podanim cenam se prištejejo še stroški dostave. Podrobnosti glede stroškov dostave najdete v naši ponudbi.

5. Cene in načini plačila
Spletne cene veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine. Cene izbranega blaga veljajo na dan naročila. Ponudba in cene veljajo do odprodaje zalog. Plačilo se opravi preko predračuna, po povzetju, kreditne kartice, PayPal-a, bančnega računa, plačilo po položnici, takojšnje nakazilo.

  • Predračun

Plačilo po predračunu (prejem predračuna po e-pošti). Izdelki bodo dostavljeni takoj po prejetju vašega plačila na naš poslovni račun.

  • Kreditne kartice

Plačajte enostavno in hitro z vašo kreditno kartico.

  • PayPal

Plačajte enostavno in varno preko vašega Paypal računa. Pri PayPalu morate biti registrirani oz. pred oddajo naročila se morate tam registrirati. Po legitimaciji z vašimi podatki za prijavo se lahko plačilo pri nas potrdi. Dodatne napotke prejmete v samem procesu naročanja.

  • Plačilo po povzetju

Pri načinu plačila po povzetju kupnino poravnate neposredno pri kurirju pri prevzemu paketa. Dodatni stroški odkupne pošiljke se vam zaračunajo ob vašem naročilu v vrednosti te storitve. Z oddanim naročilom se kupec zavezuje, da bo pri izbiri plačila ob povzetju ob prevzemu blaga poravnal kupnino in plačilo posebne položnice po ceniku dostavljavca.

6. Osebni prevzem

Naša naročila so večinoma dostavljena z distribucijo, vendar pa se lahko na željo kupca dogovorimo tudi za osebni prevzem.

7. Pridržek lastninske pravice
Blago ostane naša lastnina do poravnave celotnega plačila.

8. Garancija:

Blago ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Če informacije o garanciji ni, blago nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika za to informacijo.  Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev na garancijskem listu ter ob predložitvi garancijskega lista, originalne embalaže in računa. Garancijo lahko kupec uveljavlja pri ponudniku, neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Popravilo je treba opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa blago zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim blagom.

9. Jamstvo za stvarne napake:

Kupec je dolžan prodajalcu sporočiti morebitne napake v 2 mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora obvestiti prodajalca o napaki z obvestilom na e-naslov info@ketea.eu , ki mora vsebovati natančen opis napake, nato pa mora prodajalcu omogočiti pregled stvari. Pogoj za uveljavljanje jamstva za napake je originalna embalaža in račun. Prodajalec mora kupcu v roku 8 dni ugoditi njegovemu zahtevku ali pa podati pisen odgovor. Kupec je dolžan pri prevzemu blaga pozorno pregledati embalažo in njeno vsebino. V primeru poškodbe blaga je kupec dolžan na poškodbo takoj opozoriti dostavljavca. Kupec je dolžan skupaj z dostavljavcem sestaviti uradni zapisnik, posebej pozorno pa izpolniti rubriko o stanju embalaže in blaga. Kupec je dolžan poškodovan izdelek prevzeti in ga, v primeru uveljavljanja jamstva za napake, skupaj z uradnim zapisnikom poslati prodajalcu. Po prejemu poškodovanega blaga bo prodajalec v najkrajšem roku poslali kupcu nov izdelek.

10. Pravica do odstopa od nakupa ter vračilo blaga in vplačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku na kontaktne naslove sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi moral navesti razlog za svojo odločitev.  Blaga kupec ne more in ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, ampak sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. V primeru odstopa od pogodbe, mora kupec prejeto blago najkasneje v 14 dneh od oddanega sporočila (npr. E-Mail, FAX, pismo), o odstopu vrniti prodajalcu nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Strošek vračila blaga bremeni kupca. Vračilo vplačila bo izvedeno najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago lahko vrnete brez navedbe razloga v roku enega meseca od prejema blaga. Rok prične veljati od dneva, ko je blago predano uporabniku preko naših poslovnih partnerjev (DHL, GLS, UPS, pošta itd). Stroške vračila blaga nosi uporabnik sam, v kolikor je bilo blago dostavljeno v skladu z oddanim naročilom. Nasprotno stroške vračila krijemo mi. Blago naj bo vrnjeno na:

Ketea d.o.o.

Endliherjeva 16

1000 Ljubljana – SI

11. Varovanje osebnih podatkov:

Z registracijo na spletni trgovini uporabnik dovoljuje, da podjetje KETEA d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje KETEA d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

12. Avtorske pravice:

Spletna trgovina je v lasti podjetja Ketea d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika.

13. Končne določbe
Končne določbe Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe Pogojev brez predhodnega obvestila. Vsakršna sprememba ali dopolnitev teh Pogojev je veljavna le v pisni obliki. Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine med uporabnikom in ponudnikom, bosta stranki poskusili rešiti sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče v Ljubljani.

Free shipping on orders above 150€. Opusti